Maastunnel: Alternatief vervoer tijdens renovatie Maastunnel

Alternatief vervoer tijdens renovatie Maastunnel

Vanaf 3 juli is de Maastunnel twee jaar afgesloten richting Zuid. Blijf je gebruik maken van jouw auto? Of ga je op de fiets, reis je met het openbaar vervoer, over het water of maak je gebruik van een P+R? Hieronder een opsomming van het alternatief vervoer.

P+R Meijersplein

Met de auto naar de stad? Parkeer makkelijk en goedkoop bij een P+R en reis verder met het openbaar vervoer. Rotterdam heeft een aantal P+R transferiums. Vanuit P+R Meijersplein bent u in iets meer dan 10 minuten in het centrum van Rotterdam. Parkeren is hier gratis.

P+R Kralingse zoom

Met de auto naar de stad? Parkeer makkelijk en goedkoop bij een P+R en reis verder met het openbaar vervoer. Rotterdam heeft een aantal P+R transferiums. Als u uw auto parkeert bij P+R Kralingse zoom en daarna verder reist met het OV en gebruikmaakt van een ov-chipkaart, betaalt u 2 euro voor het parkeren (vanaf 1 juli 2017 is dit gratis!).

P+R Beverwaard

Met de auto naar de stad? Parkeer makkelijk en goedkoop bij een P+R en reis verder met het openbaar vervoer. Rotterdam heeft een aantal P+R transferiums. Als u uw weg vervolgt met het ov, kunt u bij P+R Beverwaard gratis parkeren.

P+R Slinge

Met de auto naar de stad? Parkeer makkelijk en goedkoop bij een P+R en reis verder met het openbaar vervoer. Rotterdam heeft een aantal P+R transferiums. Als u uw auto parkeert bij P+R Slinge en daarna verder reist met het OV en gebruikmaakt van een ov-chipkaart, betaalt u 2 euro voor het parkeren (vanaf 1 juli 2017 is dit gratis!).

P+R Alexander

Met de auto naar de stad? Parkeer makkelijk en goedkoop bij een P+R en reis verder met het openbaar vervoer. Rotterdam heeft een aantal P+R transferiums. P+R Alexander ligt vlakbij staton Alexander. Als u uw auto parkeert bij P+R Alexander en daarna verder reist met het OV en gebruikmaakt van een ov-chipkaart, betaalt u 2 euro voor het parkeren (vanaf 1 juli 2017 is dit gratis!).

P+R Hoogvliet

Met de auto naar de stad? Parkeer makkelijk en goedkoop bij een P+R en reis verder met het openbaar vervoer. Rotterdam heeft een aantal P+R transferiums. P+R Hoogvliet ligt naast metrostation Hoogvliet. Parkeren is hier gratis. Meer info

Ga op de fiets

Tijdens de renovatie van de Maastunnel blijft de fietstunnel open. Rotterdam werkt aan betere fietspaden en meer plekken om je fiets te stallen. Daarom is er een fietsplan, gebaseerd op 3 thema’s: ‘lekker kunnen doorfietsen’, ‘veilig en comfortabel stallen’ en ‘zoveel mogelijk op de fiets’.

Reis met het OV

Wie snel van A naar B wil, reist met het openbaar vervoer. Met trein, tram, bus en metro is heel Rotterdam makkelijk bereikbaar. Plan je reis op ret.nl of 9292.nl

Reis over water

Wil je van de ene kant van de Maas naar de andere? Maak dan gebruik van de watertaxi of de waterbus. Dat gaat vaak sneller dan vervoer over de weg. De watertaxi heeft zo’n 50 aanlegplaatsen. Reis je verder dan Rotterdam? Gebruik dan de waterbus, die vaart niet alleen binnen Rotterdam, maar ook in de regio.

Reis buiten de spits

Geen zin in file? Werk dan ook eens (deels) thuis of probeer buiten de spits te reizen. De kans is groot dat je dan sneller op je plaats van bestemming bent.