Maastunnel:
16 Jun 2020

De fietstunnel is weer open!

De fietstunnel van de Maastunnel is op vrijdag 3 juli om 06.00 uur weer open gegaan na renovatie. Deze veerpont vaart iets langer door, nog tot en met maandag 13 juli. De voetgangerstunnel blijft dicht tot november. Te voet kunt u gebruikmaken van alternatief vervoer.

Hoe komt u vanaf 3 juli aan de overkant?


Op de fiets:

  • Vanaf vrijdag 3 juli 06.00 uur is de tunnel open voor fietsers.

 
Te voet:

  • Tot en met maandag 13 juli vaart de pont. De pont vaart dus tien dagen langer door na de opening van de fietstunnel. 
  • Vanaf vrijdag 10 juli kunt u als voetganger gebruikmaken van (elektrische) leenfietsen. Deze vindt u naast de entreehallen van de tunnel. Fietst u liever niet zelf? Dan brengen onze fietstaxi's u naar de overkant. De fietsen en fietstaxi's worden na ieder gebruik schoongemaakt volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Tussen 20.00 en 06.00 uur kunt u lopend door de fietstunnel. Dit kan al vanaf de opening op 3 juli. De (elektrische) leenfietsen en fietstaxi's zijn tussen 20.00 en 06.00 uur niet beschikbaar. 
  • U kunt ook gebruikmaken van buslijn 44.

Opening fietstunnel

Maatregelen corona

Wacht niet voor de ingang van de tunnel als dat niet nodig is, en hou rekening met uw medereizigers. Omdat de tunnel niet onder openbaar vervoer valt is – in tegenstelling tot op de pont – geen mondkapje nodig. 
 
Reizen met de lift wordt afgeraden. Dit heeft twee redenen. Ten eerste is het lastig om anderhalve meter afstand te houden in de lift. Daarnaast worden de liften gebruikt voor het aan- en afvoeren van materieel voor de renovatie van de voetgangerstunnel, waardoor ze niet volop beschikbaar zijn. Om u zo goed mogelijk te helpen bij uw reis, zijn overdag extra medewerkers aanwezig. Zij helpen u graag door uw fiets voor u te vervoeren over de roltrappen. 
 
Vanwege corona vindt er op 3 juli geen feestelijke openingshandeling plaats. 

Over de renovatie

De fietstunnel is ingrijpend gerenoveerd en gerestaureerd. Er zijn werkzaamheden uitgevoerd aan wanden, plafond en vloeren. Zo is de vloer opgeknapt, zijn de oude tegels vervangen en hangen er nieuwe ledlampen en veiligheidscamera’s. De fiets- en voetgangerstunnel is net als de autotunnel een rijksmonument, waardoor we extra zorgvuldig te werk zijn gaan. De voetgangerstunnel blijft langer dicht omdat we hier meer werk moeten verrichten. Zoals het vernieuwen van de hele vloer. 

Hartelijk dank voor uw begrip en geduld de afgelopen maanden. We wensen u fijne fietsritten door de vernieuwde tunnel.